Toerist of klusser?

Zomerdeals, zomertoppers, XL Klusweken. De doe-het-zelfzaken spelen met kortingen handig in op mensen die niet van plan zijn om tijdens hun zomervakantie oude kastelen in het buitenland te bekijken, maar liever hun eigen kasteel opwaarderen.

Woongenot

Zomervakantie, maar geen zin om ergens in een tent, chalet, huisje of hotel te kruipen? Of tijdens topdrukte de weg op te gaan? En een plekje bevechten op een druk strand klinkt eveneens niet als een toffe uitdaging? Dan is bijvoorbeeld klussen een goed alternatief om het vakantiegeld te besteden. Ook al omdat een investering misschien wel meerwaarde oplevert bij verkoop. Maar vooral omdat het je eigen woongenot verhoogt.

Vloggers

Misschien heb je zelf al een goed idee wat mogelijke klusonderwerpen kunnen zijn. Schilderen, schuurtje bouwen, terras aanleggen, tuin grondig aanpakken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar heb je wat inspiratie nodig, dan is internet toch echt wel the place to be. Tientallen vloggers nemen je mee in hun kijk op mode en stijl, geven heel veel tips over wat je kunt bereiken met kleine ingrepen of laten juist zien hoe je complete projecten aanpak. Zoek maar eens op verbouwing badkamer en de video’s met tips rollen over je scherm.

Verantwoord

Ook de bouwmarkten bieden op allerlei manieren informatie aan: via hun website, inclusief handige video’s, maar ook in de winkel in de vorm van kleine boekjes met klustips en handleidingen. Vanzelfsprekend is in alle gevallen wel een beetje handigheid vereist. En verantwoordelijkheid, want klussen is niet zonder gevaren. Kijk daarom bijvoorbeeld op de pagina’s van de Brandweer (www.brandweer.nl/brandveiligheid/klussen) of die  van de Klusgids www.deklusgids.com/veilig-klussen/. Of check Youtube op filmpjes met dit onderwerp. Houd je hoofd in elk geval koel, hoe hoog de temperatuur ook is.

Klusrust

En wie weet: door alle kortingen is er misschien alsnog een kleine vakantie mogelijk. Om uit te rusten van het klussen.