Op vakantie je woonkamer checken

De ontwikkelingen op het gebied van elektronica gaan zo snel dat allerlei handige zaken steeds goedkoper worden. Zaken die het leven gemakkelijker maken en veiliger. Bijvoorbeeld bewakingscamera’s die je via je smartphone activeert.

Politie

Je zit aan het zwembad van je camping of luxe resort en geniet van een welverdiende rust. Ineens wil je weten of je lege huis er nog bij staat zoals je het hebt achtergelaten. Je smartphone brengt uitkomst als je een camera hebt geïnstalleerd waarmee je via internet ‘live’ in je huiskamer kunt kijken. Of in andere ruimtes die een camera hebben. Klopt er iets niet, kun je vanaf je vakantieadres je buren of de politie vragen om eens een kijkje te nemen. 

Smartphone

Verschillende internetcamera’s hebben bovendien een bewegingsmelder. Nemen die bijvoorbeeld een persoon waar, dan krijg je meteen een melding op je smartphone. Is de camera ook nog uitgerust met een microfoon en luidspreker, dan kun je zelfs praten met de persoon die in beeld is. En deze bijvoorbeeld melden dat alles wordt opgenomen. De beelden kun je dan weer bij de politie afleveren, mocht de persoon iets anders van plan zijn dan je plantjes water geven.

Wifi

Afhankelijk van de functies en het beeld, dat zelfs full HD kan zijn voor extra scherpe opnamen, zijn zulke camera’s al vanaf enkele tientjes tot een paar honderd euro verkrijgbaar in elektronicazaken. Installeren is meestal heel eenvoudig, omdat de meeste camera’s via wifi werken. Een kind kan de was doen.

Dummy

Vind je het overdreven om je huis op deze manier te beveiligen, maar wil je toch iets doen om het gilde der lange vingers buiten de deur te houden, dan kun je voor een paar euro nep-camera’s kopen. Deze zogenaamde dummy-camera’s zien er echt uit, hebben soms zelfs een knipperend lampje maar doen verder niks. Neem er nog een tijdschakelaar bij die ’s avonds de lampen aan doet en je gaat weer een stuk geruster op vakantie. Geniet er van.

Sandra Caerteling
9

Prettig en snel contact. Professioneel.

Verkoper van Schoolmeesterwaard 39
8

Verstand van zaken, aardige mensen, geduldig, meedenken. goed advies.--------------------------------

Amieno
9

Een goede ervaring! Betrouwbaar, goed contact en samenwerking.

Lees meer
Terug
Recent bekeken